Anunțul primarului general, Gabriela Firea, privind înfiinţarea a 19 societăţi comerciale care să administreze activităţile Primăriei este o escrocherie, ce nu trebuie lăsată să se producă. În primul rând, prin înfiinţarea celor 19 societăţi comerciale se fragmentează şi se amestecă cadrul de supraveghere al circuitelor financiare şi al evaluării calităţii serviciilor prestate. Acum, de bine de rău, există o răspundere politică stabilită şi în mod public prin vot, prin care primarul şi consilierii PSD își asumă politic administrarea Capitalei şi, prin urmare, pot fi sancționați public. Înfiinţarea unor societăţi comerciale înseamnă înlocuirea responsabililor politici, care acum sunt cunoscuţi, cu nişte echipe manageriale „fără chip”, autonome în raport cu cetăţenii, dar fidele grupurilor de partid - că doar nu-şi face cineva iluzia că managerii companiilor vor fi recrutaţi de altundeva decât din Voluntari.
În al doilea rând, argumentul eficienţei administrative invocat de primarul general este străveziu; fix tot atât de eficient se poate administra şi acum când dna primar Firea bâjbâie după explicaţii pe toate subiectele importante: de la atragerea fondurilor europene pentru reţeaua termică, până la realizarea unor proiecte simple de infrastructură amânate şi răs-amânate, precum Centura de Sud sau pasajul Domneşti. Acestea sunt proiecte cunoscute despre care dna Firea în loc să turuie în păsăreasca birocratică, bună de ameţit pe cei care încă mai aşteaptă şosele şi drumuri, mai bine ar pune mânuţa să le finanţeze şi să le pornească odată – mai ales că la Palatul Victoria odihneşte un Guvern PSD, cu care dna Firea poate colabora pe deplin, în interesul bucureştenilor.În al treilea rând, gargara propagandistică a dnei Firea este la apogeu când argumentează înfiinţarea celor 19 firme de partid prin necesitatea respectării unor criterii de performanţă ale managementului. Tot ce a făcut dna primar general de la preluarea mandatului a fost să umple administraţia Capitalei cu oameni din administraţie Voluntari al căror singur criteriu de performanţă este fidelitatea faţă de domnul Pandele. Ultima ispravă a dnei primar general în ceea ce priveşte respectarea criteriilor de performanţă ale managementul Capitalei este demiterea mangerului Spitalului Colentina sau a conducerii RATB şi numirea unor „băieţi şi fete” din cercul de apropiaţi ai domniei sale.
În al patrulea rând, dar nu cel din urmă, în proiectele de hotarare prin care primarul solicită acordul consilierilor nu se precizează nimic despre fezabilitatea proiectelor de înfiinţare a celor 19 societăţi: nici ce înseamna ca şi cost pentru buget şi nici ce angajări urmează. Este un prim indicator despre cât de lipsit de transparenţă urmează să fie tot proiectul celor 19 societăţi. Consilierii PNL din CGMB vor vota impotriva acestor proiecte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu